Donderdag 28 juni is het Molse Zilvermeer het decor voor de 18e editie van het kinderfestival Pennenzakkenrock. Ook dit jaar biedt het festival een geslaagde mix van muziek en toffe randanimatie.

De affiche van Pennenzakkenrock is indrukwekkend met optredens van 'onze' Iris, Brahim, Kate Ryan, Ian Thomas, Regi en vele anderen. De presentatie ligt terug in handen van vtmKzoom gezichten Arne en Joyce.

De DJ battle tussen Regi en DJ F.R.A.N.K. belooft alvast een topper voor het jonge volkje te worden. Niet te missen!

De randanimatie is opgedeeld in vier zones met voor elk wat wils. Naast het spelen, is er oog voor het opvoedkundige aspect met o.a. speciale aandacht voor tandhygiëne, afvalpreventie en gehoorbescherming.

Verkeersmaatregelen tijdens Pennenzakkenrock

Op het festival worden zo’n 25.000 bezoekers verwacht. Om de toeloop in goede banen te leiden voert het gemeentebestuur Mol tussen 6 uur en 18 uur een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen in. Er geldt een doorgangsverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer en PZR, in Sluis en Zilvermeerlaan vanaf Brandstraat tot Postelsesteenweg. Vanaf Wolfsbos tot Postelsesteenweg is het éénrichtingsverkeer, uitgezonderd voor (brom-)fietsers. Voor doorgaand verkeer is een wegomlegging voorzien.

Op 28 juni is het toegangstarief voor alle bezoekers aan het Zilvermeer uitzonderlijk vastgelegd op 13 euro per persoon.